Moas Vänner firar 40-årsjubileum på årsmötet den 4 juni 2023

Sällskapet Moas Vänner bildades 1983 och det innebär att det är 40-årsjubileum i år. Det firar vi på årsmötet. Varmt välkommen!

Pendeltåg från Stockholms City avgår klockan 12.36 och ankommer till Ösmo station klockan 13.31. Där väntar buss som tar oss till Moas torp. Klockan 16.20 tar bussen oss tillbaka från torpet till Ösmo station, varifrån pendeltåg mot Stockholm City avgår klockan 16.44 (ankomst Stockholm City 17.39). Vid dåligt väder är det PRO:s lokal Träffpunkten vid Ösmo station som gäller, och för alla som önskar ordnas i så fall en busstur till torpet efter årsmötet. Under fliken ‘Moas torp’ på föreningens hemsida finns en vägbeskrivning till torpet för den som vill ta sig dit på egen hand.

Verksamhetsberättelse, bokslut och övriga handlingar delas ut på mötet. Kaffe med dopp finns till försäljning för en billig penning före mötet.

Efter årsmötesförhandlingarna bjuder Moas Vänner på påtår och tårta med anledning av sällskapets 40-årsjubileum. Då ges också en historisk kavalkad med Stellan Andersson som var med från början och var sällskapets första ordförande. Nuvarande ordförande Ebba Witt-
Brattström talar om Moa och hennes litteratur, om Moa-priset och om torpet med Moas barnbarn Harriet Thurgren, ständig guide på torpet. Anita König berättar om hur det har varit att
gestalta Moa.

(För att sällskapet Moas Vänner ska kunna fortsätta sitt arbete för att minnas Moa och hennes författarskap och kunna bevara Moas torp är det viktigt att alla medlemmar betalar medlemsavgiften. Vi är tacksamma om du som har glömt bort att betala för 2023 gör det före årsmötet till bankgiro 5766-4120, och glöm inte att meddela ditt namn. (Medlemsavgiften är fortsatt 100 kronor, och du kan också välja att betala stödmedlemskap 150 kronor.)

  • Tid: Söndagen den 4 juni 2023 klockan 14.00.
  • Plats: Moas torp Johannesdal. Vid dåligt väder PRO-lokalen Träffpunkten vid Ösmo station.